Natuurlijk boeren...

De biologisch natuurboerderij van de familie Pelleboer boerderij staat in één van de oudste polders van Nederland, Mastenbroek. De koeien lopen er zoveel mogelijk in de wei en krijgen alleen voer afkomstig uit de regio. Boven in de stal is een uitkijkpost waar met een speciale kijker naar weidevogels kan worden gekeken.

Op het land van de boerderij is veel aandacht voor weidevogels. Graslanden worden speciaal bemest met stromest. Hierdoor zijn er veel regenwormen en insecten waar de weidevogels zich mee kunnen voeden. Om de weidevogels te ondersteunen is door de familie Pelleboer de ‘Red de Rijke Weide kaas’ op de markt gebracht. 

Deze kaas wordt in natuurwinkels en via het streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta verkocht. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de bescherming van de weidevogels.

Op de boerderij wordt ook dagbesteding voor mensen met een hulpvraag aangeboden. Zij worden begeleid bij het werken op de boerderij. Maar voor jong en oud is er veel te beleven op de boerderij! 

Er zijn leuke activiteiten te doen  zoals kanovaren,  een tochtje met de trekschuit, een rondleiding  door de stal of een tour met de weidevogelbus.

 
 
 
 

Want anderen over ons zeggen...

Volg ons...

Volg ons, of neem contact met ons op via onderstaande kanalen...

...of kom eens gezellig bij ons langs...

Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2015 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens Kaartgegevens ©2015 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2015 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
  Oude wetering 139a Mastenbroek & Hasselterdijk 43a Zwolle    06 - 212 70 958